Recept: lindebloesemthee

Linde (Tilia) is een geslacht van bomen uit de kaasjeskruidfamilie (Malvaceae). Van de bloemen van de linde kan je heerlijke thee maken. Die moet je zeker eens geproefd hebben! Het jonge blad kun je ook eten, gemixt met andere slasoorten in een gemengde salade.

Maar goed, de thee dus.

Knip wat bloesem van de lindeboom (naar eigen smaak) en laat die minimaal 10 minuten trekken in heet water. Lindebloesem is een natuurlijk ontstekingswerend middel. Dus bij een opkomende verkoudheid werkt het uitstekend. Gebruik er niet teveel van, 2 tot 3 kopjes is voldoende, want het werkt ook op de maag…

Variatietip
Combineer naar smaak met kamille en duizendblad, die versterken de werking van lindebloesem.

Geniet ervan!

PS Wat is jouw favoriete thee uit eigen tuin? Deel ‘m op Twitter of Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *