Recept: tuinbonenpesto

Pesto, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Heerlijk door de pasta, maar ook op een boterham of als dip. En helemaal niet moeilijk om te maken. Daarom deze week een recept voor pesto van tuinbonen.

Tuinenbonenpesto

  • Stoom of blancheer een flinke handvol tuinbonen. Ze mogen nog stevig zijn.
  • Pers een teentje knoflook als je ervan houdt, zonder is ook lekker.
  • Mix met een staafmixer de tuinbonen met een paar druppels citroensap en koudgeperste olijfolie naar smaak.
  • Voeg eventueel naar smaak bonenkruid toe.
  • Laat de pesto niet te lang staan, de smaak wordt dan snel minder.

Eet smakelijk!

PS Geen zin in pesto maar wel in tuinbonen? Kook ze dan even kort, serveer er een aardappel uit de oven bij, eventueel wat zachte geitenkaas erbij of wat pijnboompitten, en je hebt een heerlijke verse maaltijd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *